Minikredieten.org

Minikredieten.org

Alle informatie over minikrediet of een minilening

Waar kan ik een minikrediet aanvragen?

Een minikrediet aanvragen kan op verschillende manieren. Je bent eruit. Je weet dat het niet anders meer kan. Alle opties zijn afgewogen, besproken en doorgenomen. Het geld dat je nodig hebt, kan je op geen andere manier meer verkrijgen dan door het aanvragen van een minikrediet. Gelukkig zijn er veel verschillende aanbieders van dergelijke diensten. Een simpele zoekopdracht leert dat je al snel bij de juiste partij bent om een lening af te sluiten. Zo bieden de websites minilening.nl en kredietconcurrent.nl snelle levering en een relatief goed te behappen rentepercentage. Maar dit zijn niet de enige partijen die minikredieten aanbieden, dus het kan de moeite lonen om verder te zoeken.

Bij veel grote banken is het niet mogelijk om een minikrediet aan te vragen. Daar dien je gebruik te maken van de roodstand op je rekening courant of juist door geld te lenen via een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Dit gaat vaak om grotere bedragen en daarom kan het verstandig zijn geen gebruik te maken van de diensten van je bank. Je kiest er dan voor om een kleine lening af te sluiten bij een van de partijen die we in de eerste alinea hebben genoemd. Wat je daarvoor moet doen, lees je hieronder.

Welke gegevens heb ik nodig voor de aanvraag van een minikrediet?

minikrediet aanvragen samenHet wisselt per bedrijf welke gegevens je nodig hebt voor de aanvraag van een dergelijke financiering. Dit heeft onder meer te maken met de vraag of de verstrekker jouw lening al dan niet registreert bij het BKR en of je gebruik maakt van een verstrekker die ook procedures heeft voor het verstrekken van leningen, persoonlijke kredieten of zelfs hypotheken. Het is, kortom, lastig te voorspellen welke gegevens je precies nodig hebt. Toch is er wel een aantal richtlijnen voor de gegevens die je gedurende het aanvraagproces idealiter gewoon bij de hand hebt.

De gegevens die je in ieder geval nodig hebt, zijn je bankrekening (ook volgens de nieuwe te hanteren regelgeving omtrent IBAN), je adresgegevens en de gegevens van bijvoorbeeld je werkgever. Het is niet altijd nodig om inkomensgegevens bij de hand te hebben, maar in een aantal gevallen wordt daar wel naar gevraagd. Het bedrijf dat de minilening aan je verstrekt, wil natuurlijk wel weten of je voldoende in staat bent deze weer terug te betalen en te voldoen aan de verplichting.

Hoe beoordeelt het bedrijf mijn aanvraag voor een minikrediet?

Net als bij de gegevens die je bij de hand dient te hebben en als bij de partij waar je het kunt aanvragen, geldt dat het sterk afhankelijk is van waar je het minikrediet aanvraagt. De beoordeling is, in andere woorden, sterk gebonden aan de cultuur en aan de producten die het bedrijf in zijn portfolio heeft. Zo zal een bedrijf dat ook verschillende doorlopende kredieten of eventueel hypotheken aanbiedt, zeer waarschijnlijk veel strenger screenen dan een bedrijf dat enkel en alleen flitskredieten aanbiedt. Waar in ieder geval naar gekeken wordt, is in hoeverre de aanvrager in staat is om te voldoen aan de betalingsverplichting.

Daarbij zal onder meer gekeken worden naar eventuele registraties bij het Bureau Krediet Registraties in Tiel. Het BKR toetst of consumenten voldoende in staat zijn om leningen terug te betalen en of ze een goede betalingsmoraal erop na houden. Is dat niet het geval? Dan heb je grote kans dat de lening niet verstrekt. Er zijn ook partijen die zonder BKR toetsing de bedragen aanleveren, maar daarmee loop je wel het risico dat je krediet op krediet stapelt: er is namelijk geen enkele partij meer die controleert of je nog voldoende kredietwaardig bent.

Waar moet ik nog meer op letten?

Het belangrijkste dat je bij het aanvragen van een minikrediet moet onderkennen, is het bedrag dat wordt gevraagd als vergoeding voor de verstrekking van het krediet. Dat is uiteindelijk het bedrag dat je betaalt omdat je het geld nodig hebt en daarvoor een minikrediet of flitslening gebruikt. Vaak is deze vergoeding in de vorm van een rentepercentage over de totale som die je hebt betaald en soms komt het ook voor dat er administratiekosten in rekening worden gebracht.

Bij iedere beslissing om een minikrediet aan te vragen en de partij waarbij je dat doet, is het van belang om dit altijd te doen. Het bepaalt namelijk in grote mate in hoeverre je later in staat bent om het minikrediet weer terug te betalen. Wees dus geen dief van je eigen portemonnee, maar check wat het je gaat kosten.

Comments are closed.