Minikredieten.org

Minikredieten.org

Alle informatie over minikrediet of een minilening

Minilening zonder BKR

Een minilening aanvragen zonder BKR? Het BKR doet goed werk. Maar voor we daar op in gaan, moet je even weten waar de afkorting voor staat. BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Dit bureau opereert als onafhankelijk toetsingsorgaan voor kredietverstrekkers en financiƫle partijen in de breedste zin van het woord. Wat het BKR vooral doet, is monitoren of er sprake is van overkreditering of wanbetaling. Wanbetaling betekent dat je een lening aangaat of iets op afbetaling koopt, maar het niet binnen de gestelde termijnen terug betaalt.

Het BKR houdt voor kredietverstrekkers bij in hoeverre jij in staat bent geweest om je leningen en afbetalingsregelingen terug te betalen. Dat is goed nieuws, ook voor jou. Want op het moment dat het jou niet is gelukt je lening terug te betalen, is daar voor een goede reden voor. Je verdient te weinig, hebt te veel leningen afgesloten, of er is nog een andere reden. Je wordt beschermd tegen overkreditering, want de bank zal weigeren je een lening te verstrekken. Een minilening aanvragen zonder BKR breekt enigszins met dit principe.

Wat betekent het om een minilening aan te vragen zonder BKR?

BKRHet aanvragen van een minilening zonder BKR betekent dat je de toetsing die het BKR normaal voor je doet, misloopt. De aanbieder van de minilening, een door de autoriteit financiƫle markten goedgekeurde partij, neemt het risico volledig op zich. Dus zelfs als jij een codering hebt bij het BKR en daar bekend staat als iemand die soms moeite heeft om binnen de gestelde termijnen zijn rekeningen af te betalen, kun je nog een minilening aanvragen. Je geeft dan nog steeds een aantal gegevens omtrent bijvoorbeeld je salaris en andere schulden aan de verstrekker, maar hij toetst of jij in staat gaat zijn om dat allemaal terug te betalen.

Wat moet ik hier voor doen?

Niet veel. Allereerst moet je op zoek naar een aanbieder van minileningen die gebruik maakt van een eigen manier om te toetsen of jij wel in staat bent om de minilening uiteindelijk in zijn geheel (plus een kleine rentevergoeding) terug te storten. De verstrekker controleert of je her en der rekeningen open hebt en of je vaker een minilening bij hen hebt afgesloten. Is alles in orde en vertrouwen zij erop dat je in staat bent om de minilening volledig en zonder vertraging terug te storten? Dan heb je groen licht en kan je binnen afzienbare tijd het geld op je rekening verwachten. Easy en eenvoudig. En een prettige manier van werken als je even krap bij kas zit en weet dat je binnenkort bijvoorbeeld salaris krijgt.

Comments are closed.