Minikredieten.org

Minikredieten.org

Alle informatie over minikrediet of een minilening

Minilening aanvragen 18 jaar

18 jaar en een minilening aanvragen? Stel, je bent een jaar of 18,19 en komt nog 100 euro tekort voor je rijexamen. Toch moet je deze week betalen en ben je op zoek naar een manier om het geld tot je beschikking te krijgen. Een minilening kan dan een uitkomst zijn. Maar als je 18 zijn er eigenlijk maar twee mogelijkheden om een minilening aan te vragen. Je kunt gebruik maken van voorschotje.nl en betaaldag.nl. Hoewel beide partijen op een andere manier te werk gaan, is het wel goed om te weten dat je die eventueel kunt gebruiken om een minilening aan te vragen. We leggen echter eerst even uit hoe het komt dat je bij veel andere partijen ouder dan 21 jaar moet zijn.

Waarom moet je 21 jaar zijn?

minilening 18 jaarDe meest eenvoudige reden waarom je 21 jaar of ouder moet zijn, is dat veel verstrekkers het nog niet aandurven om jou geld te verstrekken op het moment dat je nog geen 21 bent. Dat lijkt een cirkelredenering, maar het zit als volgt: uit de statistieken blijkt dat mensen die ouder zijn dan 21 vaker vast werk hebben en ook al beter hebben geleerd om met geld om te gaan dan jongeren van een jaar of 18, 19. Het risico voor de verstrekker van een minilening dat jij de minilening niet terug betaalt, is dus een stuk groter als je 18 bent.

Dat is voor veel aanbieders van minilening reden om te zeggen: we verstrekken geen leningen aan personen die jonger zijn dan 21. Hoewel we daar in een aantal gevallen ook geld aan zouden kunnen verdienen, kiezen we er voor om het risico niet te lopen en om geen gebruik te maken van die leeftijdsgroep. Ze vinden de leeftijdsgroep te kwetsbaar en daarmee het risico voor zichzelf te groot. Dat betekent dat je een uitweg moet zoeken als je jonger dan 21 bent.

Wat zijn de mogelijkheden om een minilening aan te vragen als je 18 bent?

Die uitweg is er. We hebben er al even kort bij stil gestaan in de inleiding, maar op het moment dat je 18, 19 of 20 bent en je bent op zoek naar een minilening, zijn er ongeveer twee mogelijkheden. Bij voorschotje.nl betaal je een vergoeding voor het afsluiten, bij betaaldag.nl ook maar dan op basis van je totale verdiencapaciteit. Je wordt daar als het ware gewogen op je vermogen om de lening terug te betalen en betaald daar een bepaalde risicopremie voor. Op die manier dekt de aanbieder zich in. En kan jij geld lenen.

Comments are closed.