Minikredieten.org

Minikredieten.org

Alle informatie over minikrediet of een minilening

Een minikrediet zonder BKR toetsing aanvragen

Het BKR registreert veel verschillende kredietaanvragen, van veel verschillende consumenten. Sommige van die consumenten zijn niet in staat om de lening of het doorlopend krediet dat ze zijn aangegaan, terug te betalen aan de financiële instelling die deze heeft verstrekt. Dat is vervelend voor de financiële instelling en het levert de consumenten doorgaans een aantekening of notering op. Die notering kan je goed in de weg zitten: wil je een nieuw telefoonabonnement aanvragen of een bed of televisie op afbetaling kopen? Dan kan het zijn dat je wordt geweigerd op basis van je BKR-notering.

De partij waarbij je de lening of het krediet aangaat, zal namelijk altijd checken of je een BKR-notering hebt. Heb je die? En sta je bekend als slechte of zelfs wanbetaler? Dan is het risico voor banken, kredietverstrekkers en diensten waarvoor je langdurige abonnementen of terugbetaalregelingen afspreekt, vaak te groot. Je krijgt het geld dus niet gestort, je kunt het telefoonabonnement niet afsluiten en je hebt niet de mogelijkheid om die bank op afbetaling te kopen. Ook het minikrediet kan in een dergelijk geval aan je neus voorbij gaan: je krijgt simpelweg nul op het rekest van de verstrekker die het minikrediet in zijn portfolio heeft. Maar niet altijd. Er zijn namelijk ook partijen waar je een minikrediet kunt aanvragen zonder BKR toetsing.

Waar moet ik op letten bij de aanvraag?

minikrediet bkr toetsingDat is iets dat je niet zo maar moet doen. Ook een minikrediet is een lening. Wel een hele kleine, met vaak bedragen die niet meer van €750 bedragen, maar het is wel een lening die je uiteindelijk moet terugbetalen aan degene die het geld heeft gestort op je rekening. Waar je dus, bovenal, op moet letten op het moment dat je de aanvraag af wilt gaan ronden, is of jezelf in staat bent om de lening terug te betalen. Inclusief rente. Durf je daar je hand voor in het vuur te steken? Dan is er nog een aantal aandachtspunten waar je rekening mee dient te houden voordat je overgaat tot het daadwerkelijk aanvragen van een minikrediet zonder BKR-toetsing.

Je moet eerst weten wat de aanbieder precies aan rente vraagt. Dat kan best veel zijn en is ook afhankelijk van de looptijd en het moment waarop je het minikrediet terugbetaalt. Daarnaast moet je controleren of er geen of zo ja hoeveel administratiekosten er in rekening worden gebracht. Last but not least moet je checken wat er gebeurt, mocht je onverhoopt niet op tijd terug kunnen betalen en de termijn overschrijden. Betaal je een dikke boeterente of valt het mee?

Minikrediet aanvragen zonder BKR toetsing – en dan?

Heb je al wat uit het bovenstaande advies opgevolgd? En ben je klaar voor het aanvragen van een minikrediet zonder dat daarvoor een toetsing bij het BKR plaatsvindt? Dan is de tijd om de aanvraag af te ronden. Dat gaat meestal als volgt: je vraagt bij de leverancier van het minikrediet (of het flitskrediet, de minilening of welke andere naam ze er ook aan gegeven hebben) een bedrag op. Daarvoor vul je een groot aantal persoonlijke gegevens in. Je moet niet verbaasd zijn als je bijvoorbeeld gegevens over je inkomenssituatie of over je uitkeringen moet opgeven. Natuurlijk vul je ook je bankrekeningnummer in.

Heb je de aanvraag de deur uit gedaan? Dan is het wachten geblazen. Wachten totdat de verstrekker van de financiële middelen de aanvraag goedkeurt. Dat kan lang duren of snel gaan. We hebben in onze verkenning van de markt tijden van 1 dag tot een half uur gezien. Het geld staat in ieder geval snel op je rekening, zodat jij het kunt gebruiken voor het doel dat je in gedachten had.

Minikrediet: voordelen en nadelen         

Als bonus leggen we nog even kort de grootste voor- en nadelen van een minikrediet zonder BKR-toetsing aan je uit. De twee belangrijkste voordelen zijn dat je snel geld tot je beschikking hebt en op een eenvoudige manier een aanvraag kunt doen. Het is snel geregeld en je hebt snel de mogelijkheid om bij wijze van spreken 500 euro uit te geven aan nieuwe kleren of aan een ander doel. Een ander voordeel is dat de bedragen relatief laag zijn en het dus nooit extreem uit de klauwen loopt hoeveel je leent.

Een nadeel is de relatief hoge rentevergoeding die je betaalt. Het is niet gratis om een minikrediet af te sluiten en je betaalt behoorlijke rentelasten. Daarnaast leen je geld, iets dat je je continu moet realiseren op het moment dat je op zoek gaat naar een lening of een minikrediet zonder BKR-toetsing. Geld lenen kost helaas geld. Maar, kun je het missen en weet je dat je nog inkomsten krijgt? Dan is er niets dat je in de weg staat een mooi bedrag via een minilening aan te vragen!

Comments are closed.