Minikredieten.org

Minikredieten.org

Alle informatie over minikrediet of een minilening

Een minikrediet met BKR

Soms kom je wel eens een advertentie tegen voor een minikrediet met BKR. Wat dit betekent, waarom het handig kan zijn en waar je op moet letten zijn de onderwerpen die in dit artikel aan bod komen. Maar we beginnen bij de basis: het BKR en het minikrediet. De een is gericht op bescherming, de ander is gericht op het verstrekken van financiële middelen aan consumenten die dat op een bepaald moment in hun leven nodig hebben. Het kan handig zijn om van beide onderwerpen net iets meer te weten, want de verbinding tussen deze twee komt vaker voor dan je denkt.

BKR- niet iets om bang voor te zijn

Het Bureau Krediet Registratie. Het BKR. Je hoort niet heel veel positieve verhalen over dit bureau. Toch vervult het een belangrijke rol als bemiddelaar in de transacties tussen jou als consument en de financiële partijen die je een lening, krediet of hypotheek willen aanbieden. De belangrijkste taak van het BKR is er in gelegen jou te beschermen tegen de zogenaamde overkreditering en om de bank te beschermen tegen consumenten die hun rekeningen niet meer kunnen betalen.

minikrediet met BKROmdat te kunnen bewerkstelligen, registreert het BKR alle leningen, verplichtingen, kredieten en afbetalingsregelingen die je als consument met een financiële instelling aangaat. Daarmee biedt het BKR een handig overzicht voor de banken en financiële instellingen die moeten bepalen of ze aan jou geld gaan verstrekken. Die banken kunnen namelijk bepalen of je niet te veel verplichtingen hebt lopen en of je niet te veel leningen bent aangegaan op je huidige inkomen. Dit biedt zowel een bescherming voor jou als consument als een bescherming voor de bank in het aangaan van het contract met de particulier.

Aantekening bij het BKR

Tot zover is er eigenlijk niets aan de hand. Zeker niet wanneer je je gewoon je rekening betaalt en je verplichtingen richting de bank, financiële instelling of het postorderbedrijf nakomt. Op het gegeven moment is de bank afgelost, de auto betaald en computer terugbetaald. Dan verdwijnt de verplichting die je bent aangegaan ook gewoon uit het register van het BKR. Verzuim je echter om terug te betalen, dan loop je het risico dat je een aantekening bij het BKR krijgt. En dat is wel heel vervelend.

Want op een dergelijk moment ziet iedere partij die toetst bij het BKR dat jij niet aan de verplichting hebt voldaan. Dat is bijzonder vervelend, want het kan betekenen dat je niet zo maar meer een abonnement kunt afsluiten bij een telecomprovider of niet zo maar een hypotheek kunt aanvragen. Dat kan grote consequenties hebben als het gaat om de invulling van de rest van je leven en het is een extra herinnering aan het feit dat je altijd je leningen terug moet betalen, liefst ook nog eens binnen de tijd die je daarvoor van de bank hebt gekregen. Wat dit betekent voor minikredieten, dat leggen we hieronder uit.

De voordelen van een minikrediet met BKR

Veel advertenties voor minikredieten (of flitsleningen, minileningen of hoe je ze ook maar wilt noemen) bevatten de aankondiging dat er niet wordt getoetst op BKR-noteringen of aantekeningen bij het BKR. Dit wordt in zo’n geval gebruikt als unique selling point, namelijk het voordeel dat je er van zou hebben dat er geen registratie is bij het BKR. We willen er een lans voor breken dat je wel een minikrediet aanvraagt bij een partij die er voor kiest om toch te checken bij het BKR.

Het is natuurlijk zo dat het, als je een BKR-notering of aantekening hebt, lastig is om nog aan externe middelen te komen en geld te krijgen van een verstrekker. Echter, er is een duidelijke reden dat je die aantekening hebt gekregen. Je had een tijdje zo weinig geld, dat het zelfs niet is gelukt om de verplichting die je bent aangegaan voor de lening, terug te betalen. Dat is iets dat je aan het denken moet zetten. Wie garandeert namelijk dat je wel in staat bent het minikrediet terug te betalen? En wie toetst of je ook daadwerkelijk genoeg inkomsten hebt?

Door een minikrediet met BKR toetsing aan te vragen, weet je zeker dat er in ieder geval een onafhankelijke partij betrokken is bij het proces. Dat geeft je de zekerheid dat je niet te veel leent en je jezelf niet in de nesten werkt met de leningen die je aangaat.

Comments are closed.